Wat wil je als mens of organisatie nu eigenlijk echt in de wereld in beweging brengen?

Weten wie je bent geeft zicht op je missie: wat je als  zzp'er, mkb- bedrijf of non-profit organisatie nu echt te doen hebt. 

 

Als identiteit en missie niet meer verbonden zijn onstaat ruis. Dan wordt het een kunstje, routine of nog erger een slechte kopie. Gevolg: verlies aan betekenis, onherkenbaar profiel of een bedrijfscultuur die energie zuigt in plaats van geeft.    


Missie geeft o.a. antwoord op de vraag: Wat voeg ik nu specifiek toe in deze rol, past het bij mijn of onze roeping en wat is mijn of ons unieke verhaal. Samen gaan we dat weer helder krijgen zodat de mensen en "the business" tot bloei komen.

 

Klinkt goed maar is niet vanzelfsprekend. De waan van de dag, het comfort van routine en de verleiding van snel succes zetten authenticiteit voortdurend onder druk.


Waardoor:

  • Je energie terugloopt omdat het werk niet meer op passie is aangesloten

  • Je onderneming of organisatie vooral bezig is met overleven i.p.v. groeien en bloeien

  • Je doelgroepen je niet herkennen of de concurrent de voorkeur geven
  • De waan van de dag regeert waardoor je werknemers geen verbinding ervaren en sneller vertrekken

Check-up van je (organisatie) missie

Herken je bovenstaande?

Als organisatiecoach help ik je bij het (her)ontdekken en verwoorden van de visie en de missie als basis voor een gezonde cultuur.

 

Dat kan via een missie/visie sessie met het MT een persoonlijk missie-traject voor jou als ondernemer/manager in company of juist lekker buiten.  Met een frisse blik en de nodige ervaring brengen we de situatie in kaart en formuleren we vervolgstappen. 

 

Zodat je eigen of de organisatie-missie weer helder en sterk wordt en jij en je mensen tot bloei komen.


Missie geeft focus, focus geeft energie, energie geeft impact.